Nyheder

Kære forældre, dagplejere og alle der holder af børn
 
Vores dybeste medfølelse sendes til det lille menneske, hvor en dagplejer er sigtet for at have skadet det. Vores tanker går også til forældrene, de andre børn i dagplejen og deres familier. Vi håber der vil komme en tryg hverdag for alle børnene igen snarest muligt.
 
Heldigvis er det undtagelsen, at det usigelige og unævnelige sker i den trygge lille verden, som en dagpleje skal være.
 
Der er intet misbrug eller voldeligt overgreb, som på nogen måder kan foklares godt nok eller undskyldes væk.
 
Når man bliver godkendt børnepasser, så skal man igennem en samtale med to tilsynsførende fra kommunen. Her bliver man bedømt fysisk og psykisk egnet, før man godkendes. Alle kommuner har desuden tilsynspligt hos børnepasseren. Hver dag kommer flere forældre i hjemmet, som også har pligt til indberetning til kommunen, hvis de finder at forhold er alarmerende.
 
Godkendelsesproceduren til børnepasser indbefatter en lige så sikker proces, som procedurer til andre job hvor mennesker varetager andre menneskers tryghed, omsorg og pleje. Her tænker jeg på alle mennesker, som ikke nødvendigvis kan stå op for sig selv og klare sig selv.
 
En privat børnepasser/dagplejer godkendes til et job, som indbefatter det kæmpe ansvar, som er at varetage et lille menneskes udvikling og omsorg.
 
Selv føler jeg mig dybt beæret over den tillid og respekt, som forældrene udviser min familie og mig hver dag.
 
Ugentligt har jeg kontakt med dybt dedikerede mennesker, som er private børnepassere på Sjælland. Skulle jeg møde en børnepasser, som udviser bekymrende adfærd over for børn, så har jeg skærpet indberetningspligt og kan blive straffet for at udelade indberetning,. Det samme har alle børnepassere, dagplejere, pædagoger og alle der har indsigt ud over det sædvanlige i børns pleje og trivsel. Det er heldivis ikke sket i mine 5 år som børnepasser.
 
Venligst
 
Helle Boisen Andersen
Formand for PDS
 
OBS: Denne udtalelse er udelukkende baseret på nyheder tilgængelige for alle. Jeg har ikke personligt kendskab til sagen eller dens parter.
 
http://www.fyens.dk/indland/Dagplejemor-anholdt-Sigtes-for-grov-vold-mod-lille-barn/artikel/3176106